Rólunk

cégbemutató

A Bajai OKK Kft küldetésének tekinti, hogy az EU dél-magyarországi határrégiójának hajtómotorjává váljék nemcsak a vízi szállítmányozás széleskörű megismertetésével, hanem egy élhető szocio-gazdasági központ kialakításával, különös figyelmet fordítva a környezetre – szociális, gazdasági és természeti – valamint kikapcsolódási lehetőségek feltárásával.

Ezen célkitűzés elérése érdekében felvállaljuk a szükséges infrastrukturális és szervezeti fejlesztéseket, hogy ezáltal azon meglévő és leendő ügyfeleinknek, akik a vízi-, és multi-modális szállítmányozás lehetőségeivel szeretnének élni, a legjobb lehetőségeket és szolgáltatásokat biztosítsuk. Oktatási és információs rendszerekre támaszkodva a bajai kikötő eltökélt célja, hogy a régiónak egy biztonságosabb, és egészségesebb jövőt biztosítson.

A Bajai Országos Közforgalmú Kikötő a Duna-Majna-Rajna víziút-rendszer második legjelentősebb magyarországi kikötője. Baja városnak a hajózásban és a kikötői tevékenységben több évszázados múltja van. Elsődleges szerepe az Al-Duna illetve Duna torkolati átrakással a távol-keleti irányú forgalomban nyilvánult meg. A Duna-Majna csatorna átadásával – miközben a Dél-szláv háború miatt a déli vízi forgalom átmenetileg teljesen ellehetetlenült – megindult a Majna és Rajna irányú forgalom, megjelentek a német, holland és belga lobogójú hajóegységek. Közvetlen vízi út köti össze a várost az Északi- és a Fekete–tengerrel egyaránt. Baja városa és a régió Dél-Magyarország legjelentősebb közlekedési csomópontja, a déli határhoz való közelsége révén három ország határ menti térségi logisztikai szolgáltató központja lehet.

Országos közforgalmú kikötő minősítés

1992. évtől törvényi rendelet alapján a bajai kikötő országos közforgalmú minősítést kapott. Ez a minősítés egyben a kikötő működtetésére is állami garanciát biztosít. 1999.-ban megalakult a Baja Országos Közforgalmú Kikötőműködtető Céltársaság. A létrehozott társaság feladata, hogy az országos közforgalmú kikötőnek minősített területen (208 795 m2) a nemzetközi és országos normatíváknak megfelelő kiszolgálási színvonal feltételei biztosítottak legyenek.

Célunk

A Bajai OKK célja az, hogy a rábízott állami vagyont a lehető legeredményesebben működtesse. A város, a kisrégió, a Dél-alföldi regionális régió, Dél-Dunántúli régió, valamint ezek kapcsolódásával a térség fejlesztő tényezőjévé váljon. A logisztikai szolgáltató feladatok ellátásával lehetőséget kell biztosítson mindazon gazdasági társaságok betelepülésének, fejlődésének, melyek tevékenysége kereskedelemmel, szállítmányozással, termeléssel kapcsolatos és biztosítsa számukra a gazdaságosabb szállítási, termelési lehetőségeket.

Bajai Kikötő és Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ

A kikötő 2007-ben megszerezte az intermodális logisztikai szolgáltató központ (ILSZK) címet. Az intermodális logisztikai központok ma is érvényes kritériumait a Logisztikai Egyeztető Fórum (LEF) dolgozta ki 2006-ban.

„Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart”

Seneca

csapatunk

Nagy László

Nagy László

Ügyvezető igazgató

+36 30 938 4100

Bakos Tímea

Bakos Tímea

Irodavezető

+36 30 474 8675

Miskei Anett

Miskei Anett

Asszisztens

+36 30 405 0315
+36 79 422 502

Bárth Anikó

Bárth Anikó

Asszisztens

+36 30 405 0315
+36 79 422 502

A vezetői bérekről szóló adatszolgáltatás a 2009. évi CXXII. törvény 2. § (1)-(2) bekezdése alapján:

Nagy László
Ügyvezető

Személyi alapbér (Ft/hó):                  bruttó 1 320 000 Ft
Vezetői pótlék (Ft/hó):                                       nincs
Nyelvpótlék (Ft/hó):                                           nincs
Cafeteria keret:                                                 nincs
Teljesítményösztönző mértéke (teljesítményhez kötött) 
(éves személyi alapbér meghatározott %-a/év*):         50%
Felmondási idő:                                            3 hónap
Végkielégítés:                                              3 havi átlegkereset

*tulajdonosi joggyakorló által, előre meghatározott, konkrét feladatok teljesítése esetén

 

Felügyelő Bizottság

Márfai Péter
FEB Elnök
díjazása: bruttó 75 000 Ft/hó

Kovács György
FEB tag
díjazása: bruttó 50 000 Ft/hó

Kolluti Roland
FEB tag
díjazása: bruttó 50 000 Ft/hó

hu_HUMagyar